maandag 3 november 2014

recensie

1914, de eerste wereldoorlog breekt uit. Rosalie werkt bij een rijke familie, waar ze de taak heeft om voor hun hond, Princesse te zorgen. Ze wordt verliefd op de Duitse jongen Friedrich die als bediende bij de familie naast haar werkt. Als de familie bij wie ze werkt naar Engeland vertrekt, beslist zij om samen met Princesse terug naar huis te gaan, maar daar is ze blijkbaar niet erg gewenst. Ze is helemaal vervreemd van haar familie en heeft vaak ruzie met de man die na 16 jaar niet haar echte vader bleek te zijn. Haar moeder zorgt ervoor dat ze kan gaan werken als gezelschapsdame bij Alexis, ze voelt haar daar helemaal thuis en zij en Alexis creëren een goede band met elkaar. Tot er op een dag een familielid van Alexis een plaatsje in huis zou innemen. Ze noemde Bérénice en eerst wil Rosalie er niets van weten. Bérénice werkt als arts, Rosalie raakte meer en meer geïnteresseerd. Ze begon Bérénice steeds vaker te helpen met haar werk als arts en ontdekte later dat ze in het ondergrondse verzet zat. Rosalie begon mee te werken in het hele gedoe. Het notarishuis werd toegewezen aan een jonge Duitse soldaat, niemand minder dan Friedrich. Béréenice merkt de genegenheid tussen de twee en maakt daar grondig gebruik van. Het ondergrondse verzet werkte allemaal nog uitstekend voor Rosalie, tot ze verklikt werd door iemand en ze in de gevangenis moet terwijl ze zwanger is van Friedrich zijn kind. Onverwacht komt ze vrij uit de gevangenis, maar ze wordt niet echt hartelijk ontvangen in haar dorp, dus beslist ze uit eigen bestwil om te verhuizen naar Antwerpen.
Het is een zeer goed boek, het is absoluut aan te raden. De manier waarop Karen Dierickx haar boeken soms een onverwachte wending geeft en er toch goed uitkomt. Zeker een onthouder!

1 opmerking:

  1. ik vind het een goede recensie maar je bent op het einde een belangrijk einde vergeten dat rosalie eigenlijk nog getrouwd is met de broer van … dus ja bij je volgende recensie toch het einde der aub wel bijsteken

    BeantwoordenVerwijderen